Rust, ontspanning en even aandacht voor jezelf...

Iets vragen of een afspraak maken? 0512 301936

Veilig Zonnen

Veilig Zonnen

Zonnebrandcrèmes

Het aantal mensen met huidkanker neemt fors toe. Zonnebrandcrème smeren is belangrijk om je te beschermen tegen de zon. Wij zochten uit waar je op moet letten en geven 6 adviezen.

1.Bescherming tegen UVA én UVB

Dat verbranden niet goed voor je is, weten de meeste mensen wel. Je kan echter zelfs huidschade oplopen als je niet verbrand en achter het raam in de zon zit. De boosdoeners zijn de zogenaamde UVA- en UVB-straling. UVA- en UVB-straling zijn 2 verschillende soorten straling.

UVB is de straling die ervoor zorgt dat je bruin wordt, maar óók dat je verbrandt. UVA gaat veel venijniger ter werk. UVA komt dieper in de huid terecht en beschadigt daar de huid. UVA zorgt voor rimpels in je huid. Verbranden komt dus door UVB, huidveroudering door UVA. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die tegen zowel UVA als UVB beschermt.

2. Welke factor (SPF) moet je kiezen
De schappen bij de drogisterij puilen uit met crèmes van factor 6 tot factor 50+. Dit wordt meestal aangegeven met de term SPF (Sun Protection Factor). Een hoge SPF biedt meer bescherming dan een lage. Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen.

Een factor met een extreem lage SPF zou je eigenlijk niet moeten gebruiken. Deze bieden te weinig bescherming. Factor 30 is goed wanneer je iets in de zon gaat doen, of wanneer je op vakantie bent. Voor dagelijks gebruik is factor 15 afdoende.

3. Tip: smeren, smeren, smeren.
Eigenlijk moeten we ons altijd tegen de zon beschermen. Zo weet je bij de zon nooit precies welke keer huidkanker veroorzaakt. Als je je hele lichaam goed wilt insmeren, heb je een hoeveelheid ter grootte van een borrelglaasje nodig.

Een slimme truc is om 5 minuten nadat je je hebt ingesmeerd, je nog een keer in te smeren. Dan ben je waarschijnlijk overal goed geweest. Als je de hele dag in de zon blijft, moet je het smeren regelmatig herhalen. Het beste is om je iedere 2 uur in te smeren.

4. Is waterproof / waterresistante crème nodig?
Wanneer er op zonnebrandcrème waterproof of waterresistant staat, dan betekent dit dat de crème ook in het water beschermd. Het is echter niet zo dat het blijft zitten tijdens en zwemmen. Na het zwemmen moet je dus weer smeren - zelfs als de crème waterresistant is.

5. Let op de ingrediënten
Er zijn een paar ingrediënten waar je op kan letten.
  • Parfums - Sommige crèmes hebben een lekker geurtje meegekregen, zoals citrus. Toegevoegde parfums kunnen in combinatie met zon echter voor pigmentvlekken zorgen. 
  • Zonnefilter Oxybenzone - Dit is een chemisch zonnefilter. In vergelijking met andere chemische zonnefilters wordt deze extreem gemakkelijk in de huishouding opgenomen. Deze stof kan mogelijk hormoonverstorend werken en wordt teruggevonden in bloed, urine en zelfs moedermelk. Een omstreden zonnefilter dus.
6. Bescherm je dagelijks
Huidkanker komt het meest voor in het gezicht en dat is geen toeval. Ons gezicht wordt het meest blootgesteld aan de zon. Het is dus belangrijk om je huid dagelijks te beschermen, ook in de winter.

Gebruik elke dag een crème met een beschermingsfactor. SPF 15 zit tegenwoordig in allerlei dagcrèmes. Een lagere factor is niet afdoende en ook mannen moeten zich dagelijks beschermen. Het is de beste anti-rimpelcrème die er is.
Speciaal voor de komende maanden hebben wij een Veilig Zonnen pakket samengesteld, bestaande uit een dagcrème met SPF 30+ en SPF 50 plus een Sun Milk SPF 25. 

Deze producten zijn door ons grondig getest en zijn vrij van omstreden bestanddelen.

 

 

Onze locatie

Contact met Landelijke Wellness


Openingstijden

Dinsdag          08.30-22.00 uur
Woensdag 08.30-17.00 uur
Donderdag 08.30-19.00 uur
Vrijdag 08.30-19.00 uur
Zaterdag Op afspraak

Impressie


Like ons op Facebook

Landelijke Wellness op FacebookLike ons op Facebook en ontvang de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws!


Twitter